Federația Internațională este cea mai mare organizație umanitară din lume care oferă asistență persoanelor vulnerabile prin mobilizarea puterii umanității.
În mai 1919, reprezentanții Societăților de Cruce Roșie din Statele Unite, Marea Britanie, Franța, Italia și Japonia s-au întrunit pentru a înființa în mod oficial Liga Societăților de Cruce Roșie, care a fost predecesoarea Federației Internaționale. Obiectivul său era de a consolida și a uni, în domeniul sănătății, Societățile de Cruce Roșie existente și de a promova crearea unor noi Societăți.
În prezent, Federația are 186 de Societăți membre, peste 105 milioane de voluntari și peste 300000 de angajați care oferă ajutor pentru aproximativ 233 de milioane de beneficiari. Prin Secretariatul de la Geneva și cele 60 de delegații, Federația Internațională susține activitățile Societăților Naționale din întreaga lume.
Adunarea Generală
Adunarea Generală este autoritatea supremă de decizie a Federației, care cuprinde toate Societățile membre. Se întrunește o dată la doi ani pentru a determina politica generală a Federației, pentru a stabili planurile și bugetele, pentru a admite noi membri și pentru a lua în discuție alte probleme importante.
Consiliul Executiv
Consiliul Executiv este ales de către Adunarea Generală. Este alcătuit din Președintele Federației, patru vicepreședinți, vicepreședintele din oficiu, 20 de Societăți Naționale membre și președintele Comisiei de Finanțe. De regulă, se întrunește de două ori pe an pentru a decide asupra tuturor problemelor care îi sunt atribuite prin Constituție sau prin hotărârea Adunării Generale.
Mai multe detalii despre Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie găsiți pe site-ul oficial: ifrc.org.